Afryka. Warunki naturalne
 
Encyklopedia PWN
Afryka. Warunki naturalne
Ilustracje
Dobrej Nadziei, Przylądek (Republika Południowej Afryki)fot. J. Flis-Bukowska/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Wiktorii, Wodospady od strony Zimbabwe fot. M. Dzwonkowska/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Wielkie Rowy Afrykańskie (Afryka)fot. A. Walewski/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Struś afrykański, Struthio camelus, ptak nielatający z rzędu strusi afrykańskich (Struthioniformes). Potężny ptak, dł. ciała dochodzi do 1,8 m, wys. do 2,4 m; głowa i szyja nagie; wysokie nogi o 2 palcach; samce czarno-białe. Występuje na stepach i pustyniach Afryki.fot. E. i K. Dębniccy/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Przylądkowe, Góry (Republika Południowej Afryki)fot. T. Fryźlewicz/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Atlas Wysoki, najwyższe pasmo górskie Atlasu fot. E. Szymańska/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Katarakta I na Nilu (Egipt)fot. W. Konikowski/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Botswana, bagna Okawango, fragment rezerwatu Moremifot. M. Guzy/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia