zapachowe

Encyklopedia PWN

pomady, pomady kwiatowe,
stałe tłuszcze (zwykle mieszaniny oczyszczonego smalcu i łoju) zawierające lotne związki zapachowe wyodrębnione (zaabsorbowane przez tłuszcz) ze świeżych kwiatów;
propionowy kwas, kwas propanowy, CH3CH2COOH,
związek organiczny, nasycony kwas karboksylowy (tłuszczowy);
dodatki aromatyczne, zwykle pochodzenia roślinnego (przyprawowe rośliny), polepszające smak i zapach produktów spoż.;
ryjówkowate, Soricidae,
rodzina ssaków z rzędu owadożernych;
dział chemii organicznej zajmujący się metodami wytwarzania związków organicznych w warunkach laboratoryjnych i przemysłowych;
szampon
[ang. < hindi],
środek myjący przeznaczony gł. do mycia włosów;
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia