suszenie

Encyklopedia PWN

maszyna przeznaczona do wytwarzania ciągłej wstęgi papieru lub tektury z masy papierniczej.
wszystkie przeznaczone do spożycia części umięśnienia szkieletu (mięśnie) zwierząt rzeźnych, dziczyzny i drobiu wraz z przyległymi tkankami, tj. tkanką łączną właściwą (łącznie z tłuszczową), tkanką chrzęstną, kostną, tkanką nerwową, naczyniami krwionośnymi i pozostałością krwi.
mleczaj, Lactarius,
rodzaj grzybów podstawkowych z rzędu gołąbkowców, z klasy podstawczaków;
biol. płynna wydzielina gruczołów mlekowych kobiet i samic ssaków, której wytwarzanie rozpoczyna się natychmiast po porodzie (laktacja), stanowiąca naturalny, pełnowartościowy pokarm niemowląt oraz młodych zwierząt;
nauka o morfologicznych, anatomicznych, fizjol. oraz biochem. właściwościach nasion roślin dzikich, uprawnych i chwastów;
archeol. początkowy okres rozwoju neolitu;
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia