karibu
 
Encyklopedia PWN
większy od europejskiego, długość ciała do 2 m, wysokość w kłębie do 1,1 m; zamieszkuje tundry i lasy Ameryki Północnej; łowny.
zgłoś uwagę
Ilustracje
Karibu fot. K. Wiecha/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN

Znaleziono w książkach Grupy PWN

Trwa wyszukiwanie...  
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia