pokarmić

Encyklopedia PWN

słodka ciecz występująca na kłosach zbóż, zwłaszcza żyta, oraz kłosach i wiechach licznych gat. traw, porażonych przez buławinkę czerwoną;
rosiczka, Drosera,
rodzaj z rodziny rosiczkowatych;
roztocza, saprofity,
ekol. organizmy cudzożywne, które czerpią pokarm ze szczątków roślinnych i zwierzęcych, rozkładając je za pomocą enzymów na związki prostsze od wyjściowych;
ryjówkowate, Soricidae,
rodzina ssaków z rzędu owadożernych;
rzęsa, Lemna,
rodzaj z rodziny rzęsowatych;
pasze objętościowe (słoma, siano, zielonka) pocięte na fragmenty dł. 0,5–5 cm, stosowane do sporządzania kiszonek, suszu, brykietów i granul;
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia