smak

Encyklopedia PWN

wet. choroba bydła należąca do piroplazmoz;
Tielsch
[ti:lsz]
Ilse, ur. 20 III 1929, Auspitz (ob. Hustopeče, Czechy), zm. 21 II 2023, Wiedeń,
austr. powieściopisarka, poetka;
Tushingham
[tạszıŋəm]
Rita, ur. 14 III 1942, Liverpool,
ang. aktorka filmowa;
półtwardy, nie prasowany, dojrzewający (2–4 miesiące) ser podpuszczkowy, wyrabiany z mleka krowiego, o miąższu elastycznym, o oczkach lekko spłaszczonych, barwy żółtawej do ciemnożółtej, charakterystycznym lekkko kwaśnym, lekko ostrym lub lekko gorzkim smaku i zapachu;
ziele tymianku pospolitego, o charakterystycznym smaku i zapachu;
olejek eteryczny otrzymywany przez destylację z parą wodną ziela i kwiatostanów uprawnego tymianku pospolitego;
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia