pustułeczka
 
Encyklopedia PWN
długość ok. 30 cm; żywi się owadami; gniazdo w dziuplach, szczelinach skał, w zakamarkach ruin; składa 4–5 jaj; wędrowna; kraje śródziemnomorskie, zachodnia Azja, Afryka; w Polsce sporadycznie, objęta ochroną gatunkową.
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia