metodą

Encyklopedia PWN

Zabarella
[dzabarẹlla]
Jacopo, ur. 7 IX 1533, Padwa, zm. 25 X 1589, tamże,
wł. filozof i logik;
Zahrawi, Az- Abu Al-Kasim, Abū al-Qāsim az-Zahrāwī, Albucasis, ur. ok. 936, Az-Zahra k. Kordoby, zm. 1013,
lekarz arabski, uznawany za twórcę chirurgii;
Zajcew Aleksandr M., ur. 20 VI 1841, Kazań, zm. 19 VIII 1910, tamże,
ros. chemik organik;
Zaleski Jan, ur. 8 III 1869, Kalwaria Augustowska, zm. 22 VIII 1932, Warszawa,
biochemik;
Zamiatin Jewgienij I., ur. 1 II 1884, Lebiediań (gubernia tambowska), zm. 10 III 1937, Paryż,
ros. prozaik, dramaturg, krytyk literacki, z zawodu inżynier budowy okrętów.
obniżanie temperatury produktów spożywczych zwykle do ok. −20°C i przechowywanie od kilku miesięcy do 1 roku w tej temperaturze;
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia