kudu wielkie
 
Encyklopedia PWN
wys. w kłębie do 1,5 m; szarobrunatne, z białymi, pionowymi pasami po bokach; rogi tylko u samców, duże, śrubowato skręcone; Afryka; rzadkie.
Ilustracje
Kudu wielkie fot. E. i K. Dębniccy/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia