jaguar
 
Encyklopedia PWN
dł. ciała do 185 cm, ogona do 75 cm; rudożółty w czarne cętki; poluje na większe kręgowce; zwrotnikowa Ameryka Południowa, Środkowa i Północna.
Ilustracje
Jaguar fot. T. Sokołowski/Archiwum Ilustracji WN PWN SA © Wydawnictwo Naukowe PWN
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia