fulmar
 
Encyklopedia PWN
występuje w północnych rejonach O. Atlantyckiego i Oceanu Spokojnego; gnieździ się na nagich, nadbrzeżnych skałach mórz północnych; dł. ciała ok. 50 cm; upierzenie z wierzchu sinopopielate, od spodu białe, końce lotek ciemne; doskonale lata; żywi się gł. mięczakami morskimi i rybami.
zgłoś uwagę

Znaleziono w książkach Grupy PWN

Trwa wyszukiwanie...  
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia