Hamburger
Zgłoś uwagę
UWAGA: Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymasz wiadomość mailową z prośbą o jego potwierdzenie.
Hamburger
Hamburgery — to symbol amerykańskiej gastronomii. Dostępne są w różnych rozmiarach (tzw. ćwierćfunciaki i większe, o objętości 1/3 funta). Podstawowym dodatkiem jest ser, wtedy otrzymujemy cheesburgera, ale niekoniecznie musi być to zwykły ser żółty. Bardziej wyrafinowane lokale podają hamburgery na ciemnym chlebie z serem pleśniowym i egzotycznymi warzywami — takiemu daniu daleko do zwykłego HappyMeala z McDonalds‘a. Oprócz kotleta i sera, do prawdziwego hamburgera dodawane są warzywa i mogą być one przeróżne, świeże i grillowane, zależnie od inwencji kucharza.
Ewa Szabłowska
zgłoś uwagę
Znaleziono w książkach Grupy PWN
Trwa wyszukiwanie...
