dżereń
 
Encyklopedia PWN
dżereń, Procapra gutturosa,
gat. gazeli;
stepy i półpustynie Mongolii, do wys. 1900 m; wys. w kłębie do 75 cm, masa 24–39 kg; rogi, tylko u samców, dł. 25–35 cm, z pierścieniowatymi zgrubieniami.
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia