sieweczka obrożna
 
Encyklopedia PWN
sieweczka obrożna, Charadrius hiaticula,
ptak z rzędu siewkowych;
zachodnia i południowa Europa, północna Azja i Ameryka Północna; długość ciała do 19 cm; nogi i krótki dziób pomarańczowe; piaskowa, spód ciała biały, na głowie i piersi czarne pręgi.
zgłoś uwagę

Znaleziono w książkach Grupy PWN

Trwa wyszukiwanie...  
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia