UWAGA: Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymasz wiadomość mailową z prośbą o jego potwierdzenie.
anchois
Encyklopedia PWN
anchois
[ãszuạ; fr.] ,
hiszp. anchovis ,
konserwa o ostrym smaku, z małych ryb atlantyckich i śródziemnomor., (gł. sardeli, także szprotów i śledzi), pełnych, patroszonych lub w formie filetów, korków z kaparami, past itp.;
anchois może być pakowane w puszki, słoje lub beczki z dodatkiem solanki, oleju, przypraw korzennych, niekiedy także środków konserwujących.
wiemy, jak cenny jest Twój czas – zajmiemy Ci tylko chwilę.
Czy dasz nam szansę, abyśmy mogli dalej tworzyć źródło Twojej sprawdzonej, darmowej wiedzy, z której właśnie chcesz skorzystać? Bez wpływu z reklam będzie to po prostu niemożliwe.
Dlatego prosimy – dodaj naszą domenę, jako wyjątek lub skorzystaj z instrukcji i odblokuj wyświetlanie reklam na naszych serwisach.