Mięso — niektóre składniki (w %) i wartość energetyczna
Zgłoś uwagę
UWAGA: Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymasz wiadomość mailową z prośbą o jego potwierdzenie.
Mięso — niektóre składniki (w %) i wartość energetyczna
| ||||||
Rodzaj mięsa | Woda | Białko | Tłuszcz | Sole mineralne | kJ/100 g | kcal/100g |
Wołowina średniotłusta | 60,0–66,0 | 13,0–17,0 | 16,0–26,0 | 0,9 | 1 050 | 250 |
Cielęcina średniotłusta | 68,0–71,0 | 19,0–21,0 | 7,0–12,0 | 1,0 | 700 | 168 |
Wieprzowina tłusta | 42,0–50,0 | 12,0–14,0 | 35,0–45,0 | 0,6 | 1 730 | 413 |
Baranina średniotłusta | 56,0–62,0 | 14,0–17,0 | 20,0–28,0 | 0,8 | 1 170 | 280 |
Konina | 68,0–75,0 | 17,0–21,0 | 3,0–14,0 | 0,9–2,5 | 650 | 155 |
zgłoś uwagę