mięsiste

Encyklopedia PWN

szparag, asparagus, Asparagus,
rodzaj z rodziny liliowatych, obejmujący ok. 150 (wg innych klasyfikacji 300) gat. bylin występujących w ciepłych regionach Europy, Azji i Afryki.
żelowate wydzieliny komórek roślinnych lub produkty lizy ścian komórkowych, zawierające silnie uwodnioną mieszaninę różnych wielocukrów, głównie typu pektyn i/lub hemiceluloz;
uśpian, czaulmugrowe drzewo, Hydnocarpus,
rodzaj z rodziny strzeligłowowatych (Flacourtiaceae), obejmujący ok. 40 gat. wiecznie zielonych drzew, występujących w obszarze indomalajskim, na Płw. Indochińskim;
żywiec, Dentaria,
rodzaj roślin z rodziny kapustowatych (krzyżowych);
Przeglądaj encyklopedię
Przeglądaj tabele i zestawienia
Przeglądaj ilustracje i multimedia