Rolnictwo. Struktura produkcji ważniejszych owoców
Zgłoś uwagę
UWAGA: Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymasz wiadomość mailową z prośbą o jego potwierdzenie.
Rolnictwo. Struktura produkcji ważniejszych owoców
Struktura produkcji ważniejszych owoców (2005) | |
Owoce | Udział w światowych zbiorach w % |
Banany | 18,4 |
Winogrona | 16,7 |
Jabłka | 15,7 |
Pomarańcze | 15,7 |
Mango | 6,8 |
Mandarynki | 6,1 |
Gruszki | 5,0 |
Brzoskwinie i nektarynki | 4,5 |
Cytryny i limonki | 3,2 |
Melonowiec właściwy (papaja) | 1,7 |
Wiśnia i czereśnia | 1,5 |
Innea | 5,8 |
aDaktyle, figi, morele, truskawki i maliny, grejpfuty
zgłoś uwagę